Over mij

Mijn passie is om mensen te mogen ondersteunen in problemen die ze in hun leven tegenkomen. Ik ben erop gericht je contact te laten maken met jouw eigen vermogens voor een gezond en prettig leven. Ik werk met een groot aantal coachingstechnieken zoals NLP (neuro linguïstisch programmeren), systemisch werk zoals familieopstelling, Voice Dialogue, innerlijk kind en geweldloze communicatie.
Ik ben gespecialiseerd in thema's zoals burn-out / overspannenheid, omgaan met trauma, depressie en paniek, gezin / relatie, de omgang met een narcistische persoonlijk-heid en jongeren met problemen zoals zingeving, omgaan met tegenslag, alles saai vinden door overprikkeldheid en druk en uitstelgedrag.

Voordelen

Vaak zijn het onbewuste patronen en overtuigingen die je vastzetten. Door hier inzicht in te krijgen wordt het mogelijk bewuste keuzes te maken, wat voor ruimte en vrijheid zorgt.

Wat is de werkelijkheid? Jouw beeld of overtuiging over hoe het zou moeten zijn? We onderzoeken het verschil zodat het makkelijker wordt jezelf of anderen te accepteren en het anders zijn juist kunt waarderen.

Mogen zijn wie je bent is vaak al een grote verandering op zich (uiteraard zonder dat dit beschadigend is voor een ander).

Tevredenheid en daarmee gelukkig zijn worden veroorzaakt door hoe jij omgaat met je pijn en angst, dus hoe je naar zaken kijkt. Een vorm van balans is dat je je minder afhankelijk maakt van omstandigheden.

Wees welkom in mijn praktijk

Mijn praktijk maakt onderdeel uit van een woonhuis en heeft een eigen opgang aan de buitenkant. Er is een mooie wandel-omgeving voor sessies in de buitenlucht. De praktijk heeft een huiselijke uitstraling.

Werkwijze

Intake formulier: vooraf aan de eerste afspraak ontvang je via de email een intake formulier. Dit vormt de basis van de start van de coaching.

Kennismakingsgesprek: deze vindt meestal telefonisch plaats tenzij de voorkeur is eerst naar de praktijk te komen en mij te ontmoeten. Het is belangrijk dat er een ‘klik’ wordt ervaren om je veilig te voelen en je open te stellen.

Plan van aanpak: Afhankelijk van het doel en vraagstelling van de coaching wordt in overleg de aanpak besproken.

Coaching: snel tot de kern is een vaardigheid die mij makkelijk afgaat en die ik graag inzet voor kinderen en (jong)volwassenen met een terugkerend emotioneel disbalans in hun leven en/of relatie(s). Ik ben erop gericht je contact te laten maken met jouw eigen vermogens voor een gezond en prettig leven.

Ervaringen van anderen

Myriam van BergenIk voelde me meteen lichter
Lees verder
Onlangs ben ik bij Renergetica geweest omdat ik vast begon te lopen. Ik was vaak verdrietig en zag het niet meer zo te zitten. Dit speelde al langer. Ik had Renie afgelopen vakantie op een reis naar Peru leren kennen en goede gesprekken met haar gehad. Ik sprak af dat ik na de vakantie bij haar zou komen voor één of meerdere sessies. Door corona is dat wat verlaat. Ik ben dus geweest, zij neemt echt de tijd en het is heel verrassend. Meer doen dan praten. Meer op gevoel dan redeneren. Na 2,5 uur ging ik naar huis en ik voelde me al meteen lichter. Het werkte ook de volgende dagen door. Dat wat we daar aangepakt hadden is ineens niet meer zo aanwezig, heeft een normale waarde gekregen. Zelfs collega's merkte dat er iets was veranderd ten positieve!
MariskaEcht welkom
Lees verder
Je welkom voelen bij jou, een persoon met een warm hart en een oprecht luisterend oor. Zo voelde ik me als ik bij jou was. Het is prettig om zo goed ontvangen te worden en daarbij coaching te krijgen die aansluit bij mijn behoeften. Heel erg bedankt voor je hulp! Het heeft me zeker geholpen de weg terug te vinden naar mijn eigen IK.
ChantalWat een verademing!
Lees verder
Ik was wel klaar met al die hulpverleners totdat ik jou tegen kwam. Wat een verademing. Iemand die echt luistert en echt laat merken dat je me begrijpt. Je hebt me ook een spiegel voorgehouden en dat vond ik niet altijd leuk. Het heeft me wel op een ander spoor gezet en voel me nu zo goed!! Ik had niet gedacht dat dat nog zou kunnen. Dank je wel Renie.
CarinnaEen helpende kijk op mijn depressie
Lees verder
Druk in m’n hoofd en depressief voelde ik me. Je hebt ‘ de depressie op z’n kop’ met me gedaan en ineens ging ik anders tegen mezelf aan kijken. Dank je wel voor je steun en inzicht.
HannieHet heeft me veel gebracht
Lees verder
Renie kan erg goed luisteren, onderneemt actie als dat nodig is. Ze denkt met je mee en heeft veel expertise in huis. Je voelt je bij haar op je gemak, je kunt bij haar jezelf zijn. Stuurt door als dit nodig is en laat wel bij jou de beslissing! En het gaat goed mede dank zij jou! Het was echt heel fijn om met jou te werken, het heeft me veel gebracht!
WilfriedTo the point én ruimte voor humor
Lees verder
Mijn ervaringen met jou zijn steeds positief geweest: open en duidelijke communicatie, gedegen samenwerking en to the point, ruimte voor humor en ook voor persoonlijke uitwisseling. Kortom: een collega zoals ik mezelf er meer toewens.
Jolanda van den Dries- SlendersVan de medicijnen af
Lees verder
In totaal 7 sessies gehad, ik kwam bij jouw als een “gebroken” persoon. Door 2 (naaste) rouwverwerkingen in 2 maanden tijd. Je deed wat met me maar wat?? Er gebeurde dingen met me die zijn onbeschrijfelijk…………Het gronden en ademhalingstechniek gebruik ik nog regelmatig. Zo ook de jassentechniek en het lied van Harrie Jekkers `ik hou van MIJ `word nog regelmatig beluisterd. En op het einde van iedere sessie een kaartje trekken. En dan uiteindelijk bij je “ IK” komen!!!!!!!! Na 7 sessie was ik weer IK. En ja……..uiteindelijk moet je het allemaal zelf doen MAAR…………………………………Zonder jou had ik het niet gered en…mede door jou ben ik nu helemaal van de medicijnen (rustgevers) af. Het gaat nu “SUPER” goed met mij.
BrigitteDurf weer zelf keuzes te maken
Lees verder
Toen ik de eerste keer bij je kwam, geloofde ik niet dat er nog iemand was die mij kon helpen. Al na de 3e afspraak merkte ik dat er veel veranderde. Nu durf ik keuzes voor mezelf te maken en laat me niet meer leiden door wat anderen vinden. Ik durf nu op mezelf te varen. Dank je Renie dat ik me hiermee nu zo goed voel en lef heb om m’n eigen leven te leiden.
MarietteWat wil ik wél
Lees verder
Er is minder wat moet. Er is meer ruimte voor wat mag. Het is nu het juiste moment om een balans op te maken, van mijn leven. wat wil ik niet meer doen? of niet meer zijn? Wat wil ik wel? Ik ben mijn leven aan het ordenen en ik neem mee wat belangrijk is voor het vervolg. Ik ga nieuwe plannen maken. ik ben nu zo ervaren dat ik dat kan! Met veel meer rust en zekerheid dan eerst en ik heb nog genoeg energie om het ook echt te gaan doen! Ik ga wat meer tijd maken voor anderen want ik heb nu veel meer tijd( over enkele weken dan...) Ik hoef niet meer te haasten en te zorgen ik kies ervoor om te gaan genieten want ik ben wijzer geworden. Ja ik ben een bevoorrecht mens met veel mogelijkheden en kansen ik ben gezond en moet dat maar eens vieren Ik heb er zin in en voel dat het zo moet Ik ga niet afbouwen ik ga opbouwen. Zo! Mag ik nu een kaartje trekken? uit het stapeltje hoop en vertrouwen alsjeblieft. Dank je wel Renie dat je mij dit bewust hebt gemaakt.
JohanneGewoon en niet ingewikkeld
Lees verder
Ik ben echt fan van jou en laat het iedereen weten die het wil horen. Als iemand vast loopt in z’n leven of werk, dan verwijs ik ze altijd naar jou. Gewoon, niet ingewikkeld en ook met humor naar jezelf kunnen en durven kijken. Top hoor!!
SylvieKleine stapjes en acties
Lees verder
Ik wist niet meer wat ik moest doen. Ik had eigenlijk ook helemaal geen zin om naar jou toe te gaan voor coaching. Het is dat ik moest van mijn leidinggevende. Achteraf ben ik er heel blij mee en heb je me laten ervaren dat als je kleine stapjes (acties) neemt je uiteindelijk ook bereikt wat je graag wil. Als ik het even niet meer zag zitten, kon ik op je terugvallen en voelde ik weer de kracht om een stap te maken. Nu kan ik het zelf allemaal weer.
NielsEen last van mijn schouders
Lees verder
Ik had jaren een geheim met me meegesjouwd en durfde dit aan niemand te vertellen totdat ik het jou ineens vertelde. Ik voelde me zo vertrouwd en ik ben zo blij dat dit nu van m’n schouders is weg gevallen. Door de techniek die je hebt toegepast ben ik de angst nu kwijt waar ik jaren last van heb gehad. Dank je wel.
JenniferEen advies aan mijzelf
Lees verder
Ik vond het erg prettig bij jou. Vond die NLP oefening om terug in de tijd te gaan erg goed. Jij liet mij praten en stelde vooral vragen en daarmee ontstond advies aan mezelf. Je stelde me ook op mij gemak. Ik heb veel aan je gehad.
Vorige
Volgende