Ga naar buiten en gebruik je lijf

Was vroeger beter?

Vroeger schilden we bijvoorbeeld een emmer aardappelen voordat je naar school ging, de hele zaterdag meehelpen was heel gewoon omdat je elkaar nodig had, dagelijks in de moestuin werken, de stoep vegen, naar school fietsen door weer en wind (10-20 km), te voet of op de fiets naar de boer of winkel.

Nu is alles dichtbij of gaan we met de auto. Veel jonge mensen (en soms ouderen ook hoor)  hebben een hekel aan fietsen want dan wordt je nat of duurt lang. Als het niet hoeft ga je het ook niet doen. Was vroeger dan alles beter?

Gebruik je lijf en ga naar buiten

Het grote verschil is de fysieke inspanning buiten. Je lijf gebruiken en de natuur te ervaren met zijn seizoenen en de Wim Hof challange kreeg je vanzelf mee. Frisse lucht, kou, de zon, regen en van alles. Je energie gebruiken, vanzelf lekker ademen en gronden (essentieel voor je geluksgevoel) om je zinvol te  voelen en te genieten (stil te staan bij de schoonheid om je heen) en daar krijg je voldoening van.

Als je je lijf niet gebruikt en de natuur niet ervaart is de kans op een gevoel van leegheid groot. Die leegheid wil je opvullen. Die leegte wordt ook wel depressiviteit genoemd. Waarmee vul je de leegte op?

Wat je zelf kunt doen!

Mijn uitnodiging is om voor jezelf uit te zoeken waar je je goed bij voelt. Wetenschappelijk gezien is het voor je hersenen (de doorbloeding van de witte schors) cruciaal om gezond oud te worden (dementie te voorkomen) is door je lijf te gebruiken (en daar bedoel ik geen topsport mee) door te wandelen, te fietsen, te tuinieren en te bewegen, een paar uur per dag. Alles wat je binnen doet aan schoonmaken, koken enzo mag je daar rustig bij optellen hoor want binnen bewegen is ook top. Door dat te doen  voel je je iedere dag opnieuw lekker fit, energiek en positief. Zoek jou balans, doe het in kleine stapjes, geef je minimaal 3 x per dag een schouderklopje als je iets door hebt en ga zo verder. Ga naar buiten en gebruik je lijf!

Het klinkt heel eenvoudig maar soms is het dat zeker niet en zijn er belemmeringen.

Maak gerust een afspraak en we kijken samen wat voor jou het beste werkt.

 

Delen: